Interview Business Women Teylingen

Vertel ons iets over je bedrijf Sonja?

Veel ondernemers lopen tegen hetzelfde probleem aan. Ze zijn ondernemer geworden uit passie voor een dienst en/of product, maar in de praktijk zijn ze veel tijd kwijt met het organiseren van de agenda, administratie of andere logistieke zaken. En dat is niet waar ze energie van krijgen. Integendeel, het levert meestal veel frustratie op.

Daar ben ik als Virtual Assistant de oplossing voor. Ik ondersteun je locatie-onafhankelijk, flexibel en ben beschikbaar wanneer en hoe jij dat wilt. Ik neem je de werkzaamheden uit handen waar jij geen tijd voor, of simpelweg geen zin in hebt. Wat die werkzaamheden ook zijn, van administratie tot het maken van presentaties, het beheren van je agenda & mail of het van A tot Z organiseren van een event, jij bepaalt.

Hoe heb je je idee of concept voor het bedrijf gekregen?

Ik zocht een oplossing voor de uitdagende combinatie van een druk gezin met 4 kinderen en een fulltime baan. Voor mijn gevoel was ik altijd op het verkeerde moment op de verkeerde plek.

Toen stuitte ik op de term ‘Virtual Assistant’: een personal assistent die op afstand werkt: de ideale combinatie voor mij én de ondernemer.

Hierbij kan ik niet alleen als Personal Assistant blijven werken, maar door locatie onafhankelijk en virtueel te werken, geef en krijg ik veel meer energie. Ik werk vele malen efficiënter. Op deze manier ben ik voor meerdere opdrachtgevers beschikbaar en wordt mijn werk nooit saai. En kan ik daardoor nog beter leveren.

Wat is je grootste motivatie voor het runnen van je eigen bedrijf?

Ik ben een geboren ondersteuner en ik doe niets liever dan problemen oplossen. Dat is namelijk waar ik het beste in ben en waar ik energie van krijg, zowel privé als zakelijk.

Waaraan schrijf je je succes toe?

Een VA levert een ondernemer veel voordelen op: ik regel mijn eigen werkplek, sta niet op de loonlijst, organiseer mijn eigen opleidingen, software en hardware. Ik pas mijn werkzaamheden aan jouw wensen aan en je betaalt alleen de daadwerkelijke uren die ik voor je werk. Wel de lusten maar niet de lasten dus. Geen wonder dat je als ondernemer blij van mij wordt!

Met ruim 15 jaar ervaring als een flexibele, no-nonsense, extraverte ondersteuner & mede-ondernemer, weet ik precies hoe ik kan helpen. De ondernemer voelt dat ik begrijp wat belangrijk is. Door mijn directe & duidelijk stijl van communicatie is er nooit verwarring en lossen problemen snel op.

Wat is er uniek aan uw bedrijf?

Ik.

Er zijn heel veel VA’s ondertussen, maar er zijn er maar weinig die zoveel ervaring hebben als Personal Assistant op directieniveau bij o.a. Heineken & Philips. Daarnaast kan ik makkelijk schakelen tussen denken als ondersteuner én ondernemer.

Ik weet hoe het bedrijfsleven werkt en wat een ondernemer nodig heeft om op topniveau te presteren. En ik ben degene die hem/haar helpt te excelleren en zorgt dat hij/zij altijd op de juiste plaats is op de juiste tijd, mét de juiste informatie.

Waar zie je je bedrijf het komende jaar? In de komende vijf jaar? De komende tien jaar?

Mijn doel is om elke dag met plezier aan het werk te gaan en dat kan alleen als ik de juiste opdrachtgevers aan mij verbindt. Opdrachtgevers die ik kan helpen hun bedrijfsdoel te realiseren.

De komende jaren wil ik werken aan verbetering van mijn dienstenpakket en netwerk, zodat ik over vijf jaar een ‘household name' ben als ondersteuner voor de ondernemer in Nederland.

Sonja KunstComment